پیچ آلنی

صنایع پیچ و مهره آژاکس تولید کننده پیچ آلنی آهنی، استیل و فولادی طبق استاندارد DIN912 بصورت تمام دنده و نیم دنده می باشد. پیچ های آلنی معمولا بصورت نیم دنده و با دو گرید 8.8 و 12.9 تولید می شوند. هر چند در صورت نیاز مشتریان گرید های دیگر مثل 5و6 و 10.9 نیز بصورت نیم دنده و تمام دنده قابل تولید و عرضه می باشند. پیچ آلنی مصرف بسیار گسترده ای در صنایع ماشین الات صنعتی به سبب راحتی اتصال مخصوصا در نقاطی که دست به خوبی حرکت نمی کند دارد. بسیاری از استاندارد های تولید و نوع دنده تعریف شدن در تولید پیچ آلنی شباهت بسیار زیادی به پیچ و مهره شش گوش دارد و حتی مهره تولید شده برای اتصال هر دو نوع ذکر شده کاملا از استاندارد ابعادی و دنده ای یکسانی برخوردار است. اما در کل پیچ های آلنی نوع مدرن تری از اتصالات پیچ و مهره ای نسبت به شش گوش هستند و تولید آنها از اوایل قرن بیستم مرسوم گردید. پیچ های آلنی از نظر وزنی نزدیک به پیچ شش گوش هستند البته به دلیل بزرگتر بودن گل پیچ آلنی در برخی سایزها سنگین تر نیز می باشند.


مهره مناسب برای اتصال پیچ آلنی


در اتصالات پیچ آلنی از مهره شش گوش استاندارد DIN934 استفاده می شود درست مثل پیچ شش گوش. از نظر تنسایل و سختی مهره نیز تنسایل باید با تنسایل پیچ آلنی برابر یا یک پله بالاتر باشد. مثلا برای اتصال پیچ آلنی گرید 8.8 حتما می بایست از مهره گرید 8 یا 10 استفاده نمود و مهره آهنی گرید 5.6 برای اتصال مناسب نمی باشد. نکته دیگری که در اتصال مهره بر روی پیچ آلنی میبایست در نظر بگیرید توجه به این نکته است که طول آن بگونه ای انتخاب شود که پس از اتصال حداقل دو طول گام پیچ یا دو دنده پیچ از داخل مهره بیرون بماند. شایان ذکر است که از مهره های کاسه نمدی نیز برای اتصال پیچ آلنی بالاخص در ماشین آلاتی که لرزش دارند و در معرض بار دینامیک قرار دارند رایج است.

پیچ آلنی استاندارد DIN912
پیچ آلنی استاندارد DIN912
پیچ آلن مغزی
پیچ آلن مغزی

مزایای استفاده از پیچ آلنی

همانطور که گفته شد شکل گل پیچ آلنی بگونه ای است که اتصال آن راحت تر صورت می پذیرد و گردش دست ساده تر می باشد و از این رو استفاده از پیچ آلنی نیاز به فضاسازی مناسب آنگونه که پیچ شش گوش نیاز دارد ندارد. علاوه بر ایت اتصالات پیچ آلنی محکمتر از پیچ های شش گوش هستند و در برابر حرکت دینامیک و لرزش نیز مقاومت بالاتری دارند بنابراین در اتصالات میتوان از تعداد کمتری پیچ آلنی نسبت به پیچ فولادی استفاده نمود که این امر سبب میشود هم سازه در نهایت سبک تر شود و هم با ایجاد سوراخ های کمتر نقاط تمرکز تنش کمتر شده استحکام بالاتر رود.

استاندارد ها و شکل های مختلف پیچ آلنی

پیچ های آلنی با شکل های مختلف و استاندارد های متفاوتی ساخته می شوند . پرکاربرد ترین نوع پیچ آلنی در صنعت استاندارد DIN912 معروف به سری 1960 است. چرا که پیچ آلنی در واقع تکنولوژی جدیدی در اتصالات صنعتی است که در اواسط دهه 40 قرن بیستم ابداع شد و در ابتدا ایراداتی در ابعاد و استاندارد های تولید وجود داشت که این اشکالات به تدریج رفع و استاندارد نهایی در سال 1960 بدست آمد که بصورت نیم دنده و با سختی 38 الی 45 راکول و ابتدا فقط بصورت فولادی و بعدها بصورت استیل نیز تولید شد. این استاندارد از پیچ آلن با نام انگلیسی Socket head cap screws می باشد. استاندارد دیگر پیچ آلنی مربوط به پیچ آلن مغزی است که معمولا بصورت اینچی تولید می شود و از استاندارد ASTM F912 تبعیت می کند و با نام انگلیسی Socket Set Screws خوانده می شود. نوع دیگر پیچ آلنی سر تخت است که با لبه کنیک تولید می شود و در واقع برای سطوح نرم قابل استفاده است که پس از اتصال در داخل سطح کار وارد شده و بر روی سطح بنشیند. پیچ آلنی سر تخت طبق استاندارد ASTM F835 تولید می شود.

FACEBOOK | INSTAGRAM | TELEGRAM

TEL : +982155429480
Fax : +982155401754
Email: sales [at] ajaxbolt.com
Web: www.ajaxbolt.ir

© Copy right 2024 | All ights Reserved | AJAX BOLT AND NUT Corporation